Trainen bij Qravel

Bij Qravel worden er het hele jaar door trainingen verzorgd door gediplomeerde tennistrainers. De trainingen worden gegeven op Smashcourt banen, waardoor het ook mogelijk is om in de winter door te trainen. Er bestaan verschillende soorten trainingen:
- Training Op Maat (TOM)- Teamtraining- Selectietraining- Trainingsstage
Zodra het mogelijk is om je aan te melden voor de trainingen, zal er een aanmeldformulier online worden gezet. Deze ontvangen de leden ook op de mail.
 De voorjaars-en najaarsperiode (maart-juni/september-november)
Gedurende deze periode is er de mogelijk om samen met je voorjaars-en najaarscompetitieteam te trainen. Het USC sponsort de helft van deze trainingen omdat je een jaarabonnement hebt. Tijdens deze trainingen ligt de nadruk op wedstrijdsituaties en samen leren spelen tijdens dubbelsituaties om optimaal te presteren tijdens deze competities. Voor mensen die geen competitie spelen of graag nog een extra keer trainen is er gedurende deze periode ook een blok Training Op Maat, waar je kan werken aan je persoonlijke ontwikkelingspunten. Training Op Maat is in principe in een groepje van 4, dit kan soms uitgebreid worden naar 5 of 6. Daarnaast kan je bij Training Op Maat ook aangeven als je vaker in de week wilt trainen

Indien je ingrijpende technische veranderingen wil doorvoeren en extra aandacht nodig hebt kan je ook duotraining volgen. Het USC staat ons helaas niet toe om privétraining te geven. Voor betere spelers die doordeweeks ook nog een keer willen trainen worden ook vaak groepjes van 8 gevormd waar je traint met 1 trainer op 2 banen.

In de zomerperiode (juni-half juli)
Na de voorjaarsompetitie is er nog een kort blok Training Op Maat. Omdat veel Qravelaars dan actief zijn in de toernooien is hier extra aandacht voor wedstrijdsituaties.

Trainingsstages: Tijdens de toernooiweken van Roomburg (half juli) en Qravel (begin augustus) zijn er trainingsstages die een week duren. 's Ochtends trainen we samen 2 uur waarna we gezamenlijk 's middags en 's avonds wedstrijden spelen en kijken op de toernooien. De volgende dag analyseren we samen je wedstrijd.
 Gedurende de winter (november-maart)
 In de winterperiode wordt er gewoon buiten doorgetraind met Training Op Maat. Dit is de langste trainingsperiode en hier worden de grootste technische stappen gemaakt. Je kan ook meerdere keren per week trainen als je gemotiveerd bent om jezelf te verbeteren.


Selectietrainingen
Voor de beste spelers van Qravel zijn er het hele jaar door op vrijdagavond selectietrainingen waar ook veel fysiek wordt getraind. We trainen in een grote groep dus het is naast hard werken ook altijd erg gezellig. Voor deze trainingen word je gevraagd door de trainer die deze trainingen verzorgt. 
Voor vragen over de trainingen kan je een mailtje sturen naar moc.liamg%40levarqsreniart