Welkom op de website van S.T.V. Qravel, dè tennisvereniging van Leiden! 

Bij Qravel heb je de mogelijkheid om op elk niveau te tennissen, zowel beginners als (ver)gevorderden vinden hun plekje binnen onze vereniging. Met ruim 450 leden is er altijd wel iemand van hetzelfde niveau om mee of tegen te tennissen.

Als Qravel nemen wij deel aan de najaar, winter en voorjaarscompetitie met heren, dames en gemengde teams. Daarnaast organiseren wij trainingen tijdens en buiten de competitie om, waarbij je individueel of als team je tennisvaardigheden kan verbeteren. Wij spelen en trainen altijd op de banen van het Universitair sportcentrum van Leiden.(http://www.uscleiden.nl/sport/tennis.html).

Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan toernooien in de regio of in andere steden, waar soms het tennis centraal staat, maar regelmatig ook feesten en andere activiteiten te doen zijn. Zelf hebben wij Clubkampioenschappen in juni en ons eigen Open Toernooi in augustus. 

Maar Qravel is veel meer dan alleen tennis!  Elke tweede en vierde dinsdag van de maand houden wij een borrel in Lemmy's bier- en Whiskycafé (Morsstraat 24) waar veel Qravelaars elkaar buiten de tennisbaan beter leren kennen. Dit is het perfecte moment om elkaars tennisvorderingen te horen, belangrijke andere zaken te bespreken en tennisafspraken te maken. Ook hebben we elke eerste en derde dinsdag van de maand een Qlubavond, waarbij we eerst tennissen en daarna gezellig doorgaan in het clubhuis. In de winter worden deze Qlubavonden vanwege de kou vervangen door Qlubuitjes waarbij wij bijvoorbeeld gaan bowlen, schaatsen of een andere activiteit organiseren.

Gedurende het jaar worden ook nog een groot aantal activiteiten georganiseerd, zoals een Qravelweekend, Qerstdiner, gala en familietoernooi. Veel van deze activiteiten worden door verschillende commissies georganiseerd, waar je onder het kopje commissies meer over kan vinden.

Als lid van Qravel kan je dus niet alleen het hele jaar competitie spelen, maar ook deelnemen aan al deze activiteiten! Het lidmaatschap van Qravel kost slechts €35 per jaar, waarvoor je het hele jaar welkom bent op de borrel en ook deel kan nemen aan de competitie en trainingen. Om te tennissen bij Qravel heb je ook een USC jaarkaart nodig, die je bij de USC balie of op de USC website kan aanschaffen (http://www.uscleiden.nl). 

Is je interesse gewekt, kijk dan snel verder op de site, kom een keer langs op een van de borrels in De Storm of stuur een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Ben je al overtuigd en wil je graag lid worden, klik dan snel op lid worden rechts boven in en vul het inschrijfformulier in. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.

Veel plezier op de site en hopelijk tot snel!

 

Een Korte Geschiedenis
 
Qravel is in 1984 opgericht als officiële subvereniging van de Leidse studentenvereniging Quintus, als Q.T.V Qravel. Hans Ridderikhof, Helen de Vries en Tineke de Boer, de oprichters, vormden tevens het eerste bestuur. In de begindagen werden een aantal tennisbanen gehuurd op vrijdag, maar al snel werd er besloten om competitie te spelen op het Universitair sportcentrum. Dit bleek een groot succes te zijn en door de jaren heen werden er geleidelijk steeds meer studenten lid, ook van buiten Quintus. In 2005 besloot Qravel onafhankelijk te worden van Quintus en heeft de vereniging in 2005 een eigen zelfstandige weg ingeslagen onder de huidige naam S.T.V. Qravel.  
© 2021 S.T.V. Qravel