Bij Qravel worden er het hele jaar door trainingen verzorgd door gediplomeerde tennistrainers.

Tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie (maart-juni / september-november)

Tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie train je, als je competitie speelt, samen met je team. Het USC sponsort de helft van deze trainingen omdat je een jaarabonnement hebt. Tijdens deze trainingen ligt de nadruk op wedstrijdsituaties en samen leren spelen tijdens dubbelsituaties om optimaal te presteren tijdens deze competities.
Voor mensen die geen competitie spelen of die graag nog een extra keer trainen is er gedurende deze periode ook een blok Training Op Maat, waar je kan werken aan je persoonlijke ontwikkelingspunten. 
Training Op Maat is in principe in een groepje van 4, dit kan soms uitgebreid worden naar 5 of 6. 
Indien je ingrijpende technische veranderingen wil doorvoeren en extra aandacht nodig hebt kan je ook duotraining volgen. Het USC staat ons helaas niet toe om privétraining te geven. Voor betere spelers die doordeweeks ook nog een keer willen trainen worden ook vaak groepjes van 8 gevormd waar je traint met 1 trainer op 2 banen.
 
Gedurende de winter (november-maart)
 In de winterperiode wordt er gewoon buiten doorgetraind. Dit is de langste trainingsperiode en hier worden de grootste technische stappen gemaakt. Je kan ook meerdere keren per week trainen als je gemotiveerd bent om jezelf te verbeteren. 
 
In de zomerperiode (juni-half juli)
Na de competitie is er nog een kort blok Training Op Maat. Omdat veel Qravelaars dan actief zijn in de toernooien is hier extra aandacht voor wedstrijdsituaties.
Trainingsstages: Tijdens de toernooiweken van Roomburg (half juli) en Qravel (begin augustus) zijn er trainingsstages die een week duren. 's Ochtends trainen we samen 2 uur waarna we gezamenlijk 's middags en 's avonds wedstrijden spelen en kijken op de toernooien. De volgende dag analyseren we samen je wedstrijd.
 
Selectietrainingen 
Voor de beste spelers van Qravel zijn er het hele jaar door op vrijdagavond selectietrainingen waar ook veel fysiek wordt getraind. We trainen in een grote groep dus het is naast hard werken ook altijd erg gezellig. Voor deze trainingen word je gevraagd door de trainer die deze trainingen verzorgt. 
Voor vragen over de trainingen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
© 2021 S.T.V. Qravel