• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

27-09-2016, Storm Leiden. De datum en de locatie waar het gros van de sjaarzen streed om erkenning, intelligentie en eer. Vooraf was bedoeld om de groepjes tezamen te strijden te laten trekken, maar die bleken niet in het gareel te krijgen. Omringd door sjaarzen en verdwaalde mentoren trachtte Anna om alles gereed te maken, die later werd bijgesprongen door de gladste jongens van Qravel: Dion en Valentijn. De gladde heren, die uniformiteit uitstraalden met zwarte strik en jas, bekleedden de rol van quizmasters tijdens te pubquiz. Overal was aan gedacht. Een veel te kleine ruimte, een temperatuur van boven de 35 graden, enorm veel geluid als verstoring en een beamer die niet werkte. Deze avond kon niet mislukken!

Na een ronde vol algemene kennisvragen, tevens ook vol van echte doordenkers, kwam de fotoronde aan. Hier lieten de meeste groepjes al enkele steken liggen. Na een korte pauze en de bekendmaking van de tussenstand werd er doorgegaan met de actualiteitenronde. Hier waren de quizmasters zelf wat minder goed in thuis, maar vele sjaarzen sloegen hier hun slag. En toen was het tijd voor de orde van de dag: de Qravel- en Tennisronde. Na een aantal vragen met betrekking tot de mooiste sport van het land werden de aanwezige ouderejaars verzocht om de zaal te verlaten. De overige aanwezigen, enkel sjaarzen, konden even kijken wat zij nou echt wisten van deze prachtige vereniging…

‘’VO VOOR HET 53e BESTUUR!’’. De vraag in welk jaar Qravel was opgericht werd vergezeld met als hint dat er gedacht moest worden aan welk bestuur er nu over Qravel regeerde. ‘’53e Bestuur’’ werd luidkeels verkondigd. ‘’Was het niet het 54e bestuur?’’ zei een andere sjaars. De quizmasters stierven van binnen beetje bij beetje. Ook de bestuursleden opnoemen met functie erbij bleek voor velen een regelrechte onmogelijkheid. Lieve lezers van dit stukje, mag ik jullie één ding op het hart drukken. Leer je bestuur kennen! Zij zijn de steunpilaren van onze vereniging. Maar goed, vervolgens was er weer een kleine pauze om vervolgens te beginnen met de Netflix & Chill ronde.

Er werd aangevangen met een lekker bittergarnituurtje en daarna begonnen de quizmasters weer met de vragen over de Netflix series. Inmiddels overgebleven met niets meer dan een zielig schor stemmetje, probeerden ze de deelnemers nogmaals met een ‘’POLITESSE’’ tot stilte te brengen. Uiteindelijk was het tijd voor de kennis van de regelboefjes onder ons, de Chill ronde. Vele onschuldige jonge dames begonnen toch wel te blozen bij vragen over orgasmes en het aantal erecties van een man per dag, maar toch heeft iedereen zich kranig geweerd. Toen was het tijd voor de uitslag, applaus voor de dames van Moulin Rouge! (En Joost)

Er werd afgesloten met een lekkere borrel waar nog luidkeels werd nagesproken over de vragen van de quiz. Toen iedereen inmiddels weer was afgekoeld van het woestijnklimaat van het kamertje erboven begonnen er zelfs een paar te denken aan het wagen van een dansje. Dat was het moment om voor de laatst overgeblevenen te verkassen naar Café de Kroeg. Hier werd tot in de late uurtjes nog door geborreld en gedanst, om te eindigen met een lekker broodje bal bij Downtown. Het was tijd om nog even te kunnen genieten van de nachtrust. Wederom afgesloten door Maurits en Valentijn, en met hen nog 4 andere sjaarzen. Het was een heerlijke avond. Op naar de volgende!

In september heeft er niet alleen en bestuurswissel plaats gevonden, maar ook een heuse trainerswissel. Joshua is naar Spanje vertrokken en heeft zo plaats gemaakt voor een nieuw gezicht: Oskar Knötschke. Oskar wil zich graag nog even aan ons voorstellen:

"Hoi Qravelaars,

Om te voorkomen dat ik bekend kom te staan als “de nieuwe trainer” of zelfs “de nieuwe Joshua”, leek het me verstandig om me even voor te stellen aan jullie!
Ik ben Oskar Knötschke (hou het maar gewoon bij Oskar) en ik ben afgelopen maand begonnen met training geven op Qravel.
Ik studeer zelf ook in Leiden, ik doe een master Book & Digital Media Studies.
Ik heb in 2012 mijn tennisleraar-A diploma behaald bij de KNLTB, en heb sindsdien training gegeven bij onder andere Tenniphil in Delft, Leimonias en Thor in Den Haag en bij TV Pijnacker.
In mijn ervaring vind ik het leukste aan tennistraining geven dat mensen zelf vaak enthousiasme en liefde voor het spelletje hebben, en dat ik dat enthousiasme vanuit mijn rol aan kan wakkeren door net wat nieuwe inzichten op het niveau van techniek en tactiek te geven.
De studenten-doelgroep is ideaal, omdat jullie uit eigen beweging tennisles zijn gaan volgen (niet zoals jonge kinderen die regelmatig op tennis “gezet” worden door hun ouders en er zelf soms weinig zin in hebben) en vaak snelle leerlingen zijn!
Ik sta tot nu toe dus met groot plezier op de baan en haal veel voldoening uit de trainingen, en ik hoop jullie ook!"

 

Dinsdag 13 september vond de wissel-ALV plaats op onze vaste borrellocatie café de Storm. Dit betekent dat Qravel officieel een nieuw bestuur kent! Het 33e bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Machiel Hopman
Secretaris: Carmen Dietvorst
Penningmeester: Miranda de Regt
Commissaris Technische zaken: Joost Gille
Commissaris Extern: Lauren Dikmans

Hierbij willen we het 32e bestuur bedanken voor hun tomeloze inzet en enthousiasme, jullie hebben van Qravel een nog mooiere vereniging weten te maken.
Het bestuur is ervan overtuigd dat het wederom een fantastisch Qraveljaar gaat worden met onder andere een sQireis, toernooien, borrels, feestjes en bovenal een hele hoop getennis. Jullie horen van ons!


Boven: 32e bestuur; Marc, Mariëlle, Sophie, Boukje en Taylor. Onder: 33e bestuur; Joost, Miranda, Machiel, Carmen en Lauren.

Bij Qravel worden er het hele jaar door trainingen verzorgd door gediplomeerde tennistrainers.

Tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie (maart-juni / september-november)

Tijdens de voorjaars- en najaarscompetitie train je, als je competitie speelt, samen met je team. Het USC sponsort de helft van deze trainingen omdat je een jaarabonnement hebt. Tijdens deze trainingen ligt de nadruk op wedstrijdsituaties en samen leren spelen tijdens dubbelsituaties om optimaal te presteren tijdens deze competities.
Voor mensen die geen competitie spelen of die graag nog een extra keer trainen is er gedurende deze periode ook een blok Training Op Maat, waar je kan werken aan je persoonlijke ontwikkelingspunten. 
Training Op Maat is in principe in een groepje van 4, dit kan soms uitgebreid worden naar 5 of 6. 
Indien je ingrijpende technische veranderingen wil doorvoeren en extra aandacht nodig hebt kan je ook duotraining volgen. Het USC staat ons helaas niet toe om privétraining te geven. Voor betere spelers die doordeweeks ook nog een keer willen trainen worden ook vaak groepjes van 8 gevormd waar je traint met 1 trainer op 2 banen.
 
Gedurende de winter (november-maart)
 In de winterperiode wordt er gewoon buiten doorgetraind. Dit is de langste trainingsperiode en hier worden de grootste technische stappen gemaakt. Je kan ook meerdere keren per week trainen als je gemotiveerd bent om jezelf te verbeteren. 
 
In de zomerperiode (juni-half juli)
Na de competitie is er nog een kort blok Training Op Maat. Omdat veel Qravelaars dan actief zijn in de toernooien is hier extra aandacht voor wedstrijdsituaties.
Trainingsstages: Tijdens de toernooiweken van Roomburg (half juli) en Qravel (begin augustus) zijn er trainingsstages die een week duren. 's Ochtends trainen we samen 2 uur waarna we gezamenlijk 's middags en 's avonds wedstrijden spelen en kijken op de toernooien. De volgende dag analyseren we samen je wedstrijd.
 
Selectietrainingen 
Voor de beste spelers van Qravel zijn er het hele jaar door op vrijdagavond selectietrainingen waar ook veel fysiek wordt getraind. We trainen in een grote groep dus het is naast hard werken ook altijd erg gezellig. Voor deze trainingen word je gevraagd door de trainer die deze trainingen verzorgt. 
Voor vragen over de trainingen kan je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Afgelopen week is er een delegatie Qravelaars afgereisd naar Rosmalen om tennis te kijken bij Ricoh Open! Het was een zeer geslaagde dag en het leverde zelfs een ontmoeting met David Ferrer op!

13344539_1710253509229696_7290857863656600035_n.jpg13413096_1710254299229617_8275493479647300699_n.jpg

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel