• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

Afgelopen weekend trok een kleine maar fijne groep Qravelaars naar het NK minitennis in het hoge noorden. Joost, Miranda, Boukje en Manouk konden zaterdag bij aankomst in Groningen meteen hun skills op het miniveld laten zien. Joost & Miranda maakten er een spannende driesetter van die ze nipt verloren, terwijl Boukje & Manouk hun eerste wedstrijd juist in een spannende driesetter wonnen. Ook op de baan stond erelid Wouter Waaijers, een ervaren minitennisser wat resulteerde in prachtige rallies. Wachtend op de volgende speelronde werd er fanatiek gekaart en bier gedronken met externe verenigingen, waarbij er veel werd nagepraat over ons open feest, wat overal goed is bevallen. Vervolgens moest iedereen tegelijk de baan op: Boukje & Manouk verloren deze keer in een spannende driesetter, terwijl Joost & Miranda de tweede poulewedstrijd eenvoudig binnen haalden. Tegelijkertijd won ook Lauren met mixpartner Erik van Obvius eenvoudig haar poulewedstrijd. Supporter Machiel moest tussen de hallen heen en weer rennen om iedereen aan te kunnen moedigen, dit deed hij met verve! De rest van de avond en nacht werd er zoals gebruikelijk flink gesocialized met onder andere een geïmproviseerde cantus, ‘never have I ever’ en uiteraard een gezellig feest. Vooral de al goede banden met Obvius zijn deze avond nog eens extra verstevigd. Na een koude en korte nacht kreeg team Lauren & Erik, de enige die op zondag nog in de race waren, een walkover waarna zij de volgende ronde een walkover gaven. We konden dus vroeg op huis aan! Het was weer een schittermagisch weekend, we kijken uit om deze gezelligheid voort te zetten op de komende open feesten!

Het was een dag als geen ander. Een dag die zich nog nooit in de geschiedenis van onze vereniging heeft voorgedaan. Een evenement dat zijn gelijke niet kent in het Leidsche. Ontstaan uit een ‘’leuk idee’’ van de zeer gewaardeerde Sjaarscie werd uiteindelijk iets grandioos op poten gezet. Samen met N.S.L.T.C. Slow, R.S.T.V. Passing Shot en D.S.T.V. Obvius heeft de Sjaarscie van Qravel namelijk het aller eerste Eerstejaarstoernooi georganiseerd! Een toernooi waarbij de eerstejaarslichting van de bovengenoemde verenigingen streden voor roem, eer, de wisselbokaal en lekker veel bier.

De dag begon voorspoedig toen nagenoeg iedereen op tijd was en de eerste ronde bijtijds van start kon gaan. Er werd gespeeld in dubbelvorm waarbij iedere deelnemer 4 potjes van 45 minuten zou spelen en daarbij in zijn categorie tegen allemaal andere mensen uitkwam, met elke keer een andere dubbelpartner. Natuurlijk de ideale manier om zoveel mogelijk mensen te leren kennen! Er werd natuurlijk ook echt gestreden voor de punten, want de vereniging met de meeste games zou naar huis gaan met de Wisselbokaal. Halverwege de dag stond Obvius ferm op kop. Maar daar kwam verandering in…

Nadat de hele kantine een half uur vol heeft gezeten met ongegeneerd pizza vretende stinkende tennissers, werd het aftellen tot de laatste speelronde. Toen de laatste ballen in het donker werden geslagen bereidde de wedstrijdleiding zich al stilletjes voor op de bloedstollende ontknoping van het toernooi: De uitslag. Het was erg spannend, maar uiteindelijk trok Passing Shot toch aan het langste eind en ging er met de Wisselbokaal vandoor! Wij hebben ons best gedaan. Volgend jaar gaan we zeker winnen! Maar genoeg over dat tennis, het was tijd voor de cantus!

Het Presidium, bestaande uit de mannen van de Sjaarscie, had het weer perfect voorbereid. Met heerlijke meezingers en passende straffen was het een komen en gaan van emoties. Aangevuld met net een biertje te veel was dit natuurlijk het ideale recept voor een avond die nooit te vergeten was. Behalve voor diegenen die net iets te diep in het glaasje keken. Toen er uiteindelijk geen orde meer te houden was werd er maar een eind aan gebreid, en was het tijd voor vunzige deuntjes op de dansvloer! Passing Shot bleek overigens naast de baan niet zo veel voor te stellen, in tegenstelling tot onze diehards van Qravel die elk nummer uit volle borst meezongen. Chapeau!

Dit feest ging nog door tot in de vroege uurtjes waar weer lekker vuig werd geregeld en menigeen boven het toilet belandde. Ook de voorraadkamer was nog een tijdelijk ziektebed voor menig Qravelaar, maar dat hoort er allemaal bij! Na afloop was het tijd voor de grote schoonmaak en dat was geen pretje. Maar ook dat hoort er gewoon bij. Al met al was het een onwijs geslaagde dag en wij hopen natuurlijk dat deze traditie volgend jaar voortgezet zal worden en dat Qravel er deze keer vandoor zal gaan met de Wisselbokaal!

Helaas was dit alweer de laatste activiteit van de Sjaarscie. Er is super erg genoten van dit onwijs actieve jaar en de leden van de commissie hebben echt een topervaring achter de rug door dit soort activiteiten te organiseren voor zoveel nieuwe leden!

Sjaarscie. Bedankt!

1 november 2016, de grimmige avond waarop vele Qravelaars het donker trotseerden voor een heuse halloweenborrel. De Storm heeft er nog nooit zo beangstigend uitgezien en het gegil van Rosalie heeft nog nooit zo hard geklonken. Dit alles kwam niet alleen door de aankleding of de zure gezichten die sommige “trick or treat” snoepjes tot gevolg hadden, maar ook door de geweldige outfits en grime. Spinnen, zombies, een smurf, heksen, koning dab, skeletten, spoken en nog veel meer griezels waren aanwezig en allemaal keken ze uit naar dat ene moment.. Want wie zou de felbegeerde pitcher winnen? Ondanks hevig beraad kwam de jury er niet uit en werd het lot in handen van het publiek gelegd. Een spook tegen een zwaargewonde. Gijs tegen Suz. Het publiek sprak luid en duidelijk. De pitcher en natuurlijk alle roem ging naar… Suz!

Iedereen hartelijk dank voor deze nacht(merrie), tot op de volgende borrel!

Veel liefs en Lekkers,

Qarel

 

1 woord 4 lettergrepen: schittermagisch. Dat is hoe het afgelopen weekend van 20 Qravelaars in het zuidelijke zuiden het best te omschrijven is. Vrijdag 30 september reisde de groep per trein en auto af naar Maastricht om de 3 oktober festiviteiten in Leiden te ontvluchten en veel belangrijker: mee te doen aan het Open Toernooi van onze zustervereniging Stennis! Het weekend stond natuurlijk weer bol van activiteiten naast de baan. Zo was er op vrijdag een Biercantus waarbij de keeltjes goed warm gehouden werden door het nuttigen van goudgele pretcilinders en het gezang. Zaterdagnacht kwamen Brechtje en Sebastiaan rond middennacht pas van de baan, waarna er tot in de vroege uurtjes werd gefeest, ondersteund door hitsige hitjes van de DJ. Naast dat er geheerst werd aan de bar en de nodige biertjes zijn gedownload is er ook getennist; daar kwamen we nou eenmaal voor! In de DD8 kon zondagochtend zelfs genoten worden van een louter Qravel finale: Boukje en Lauren versloegen Anna en Carmen. Ook in de damesdubbel 4 werd gewonnen door het inmiddels haast onverslaanbaar ogende koppel Janette & Marlies. Blondes go for Gold! In de hoogste herencategorieën lieten Marc (1e plek HE4) en Valentijn (2e plek HE3) zien dat zij niet alleen heersen aan de bar maar ook op de baan van wanten weten. Chapeau! Stennis Open bedankt voor de organisatie en volgend jaar zijn we er zeker weer bij! En omdat hij zo lekker in de mond ligt nog één keer: schittermagisch!

Door Martha de Jong

Met ingehouden niezen, verborgen gapen en semi-enthousiaste lachjes waar je zenuwtrekjes van krijgt, zaten een negen Qravelaars afgelopen donderdag in een live aflevering van PAUW. We begonnen met de trip naar de studio toe, die liet blijken wat voor een uitzonderlijk talent de mensen van Qravel hebben voor het ‘net missen’ van hun vervoer en de beloofde rondleiding door de studio. Maar toen iedereen er eindelijk was werd er aandachtig geluisterd naar de angstaanjagende verhalen over sigaretten en alcohol. Er kan ook niet ontkend worden dat een paar graag mee wilden debatteren toen de problemen van studentenvereniging Vindicat werden besproken. Toen de show was afgelopen werden alle mobieltjes gecheckt om te zien wie ons had gespot op live televisie. Er werd gelachen om de gestuurde foto’s en gepraat over de onderwerpen terwijl de gelukkige Qravelaars via een naar pis stinkende metro naar de trein op weg naar huis gingen. 

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel