• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

De Acco is al een paar maanden druk bezig met het organiseren van verschillende Qravel activiteiten. Het leukste tot nu toe vonden ze het Qerstdiner waar ze veel complimenten over hebben gehad. Binnenkort staat er nog een fifa/singstar toernooi en het pre-competitie toernooi op de planning. Tijd dus voor het bestuur om eens langs deze leuke commissie te gaan.

Terwijl de Acco hard aan het werk is in de keuken om heerlijke wraps te maken, vragen wij ons af waarom deze maaltijd is gekozen. Omdat het makkelijk is', zegt Jody. 'De Acco is facking makkelijk!', roept Marc. Daar zetten wij meteen al onze vraagtekens bij. Het is blijkbaar voor deze commissie erg moeilijk om met z'n allen samen te komen. Dat bewijst deze avond ook maar weer. Marc en Joost komen na hun training net op tijd voor het eten binnenvallen, terwijl Heleen Jody aflost na de erg lekkere wraps.

Ondanks dat weten de commissiegenoten redelijk veel van elkaar. Zo is Brent overduidelijk de player van de commissie en zijn Jody en Heleen uitgeroepen tot studiebollen van de Acco. Als je aan Brent vraagt wie later de beste baan heeft, reageert hij vol overtuiging: 'Joyce!...Biomedische Wetenschappen deed je toch?'

Naarmate de avond vordert, daagt Marc Luuk uit. Marc beweert dat hij beter kan zuipen dan Luuk. Deze uitspraak leidt tot een uitdaging. De mannen gaan zaterdagmiddag tijdens het Qravelweekend adtje kratje doen om te kijken wie de beste zuiper is. Joost kan natuurlijk niet achterblijven en maakt een deal met Luuk. Vrijdagavond tijden het Qravelweekend drinkt Joost binnen 2.12 minuten een pitcher bier leeg. Als het Joost lukt, doet Marc het ook. Nou, succes mannen!

Wat voorzitter Marc als laatst aan alle Qravel leden mee wilt geven: 'Kijk allemaal het filmpje van de overwinning van Federer op Nadal bij de Australian Open met Titanic muziek eronder. Als je geen kippenvel krijgt, ben je geen tennisliefhebber.'

Feitjes over de commissie

Marc (voorzitter): tennisniveau 3, drankniveau 2,5 (soms gaat het mis), studeert sportmanagement, lid bij Qravel en Njord en de beste tennisser en zuiper van Qravel (volgens hem).

Heleen (secretaris): tennisniveau 9, drinkniveau 9, studeert rechtsgeleerdheid, lid bij Qravel en kan goed hiphop dansen.

Brent (penningmeester): tennisniveau 8, drinkniveau 6 (hij weet nooit meer iets), studeert rechtsgeleerdheid, lid bij Qravel en kan sinds de sQireis mensen herkennen aan de manier waarop ze braken.

Jody (lid activiteiten): tennisniveau 5, drankniveau 9, studeert informatica en economie, lid bij Qravel en kan goed feesten zonder alcohol.

Joyce (lid activiteiten): tennisniveau 9, drankniveau 6, studeert biologie, lid bij Qravel en de ANWB en is een laffe borrelaar.

Luuk (lid activiteiten): tennisniveau 8, drinkniveau 1, studeert commerciële economie, lid bij Qravel en Quintus en de beste zuiper van Qravel.

Zoals men altijd zegt: een goed begin is het halve werk. Helaas begon onze SQireis 2017 niet zoals gepland. Nadat we in onze ruime dubbeldekker bus hadden plaatsgenomen kwam de buschauffeur met de mededeling dat we in de verkeerde bus zaten. Het hoofdkantoor had blijkbaar 2 bussen gestuurd om ons op te halen, waarvan 1 niet eens naar onze vakantielocatie ging. Maar toen we eenmaal in onze bus richting st. Sorlin d’Arves zaten, konden we dat hele drama snel achter ons laten. Op naar de sneeuw!

Na een lange reis met weinig slaap (mede dankzij het feit dat Joost tijdens deze reis verjaarde naar de bescheiden leeftijd van 22 jaartjes oud), kwamen we aan in ons Franse bergdorp. Hier maakten we kennis met onze buren en de andere vakantiegangers. Toen de avond viel en onze eerste dag in Sorlin erop zat konden we eindelijk onze huisjes in en kon het feest beginnen… Of toch niet, menig sQireisganger lag al voor 10en in z’n bed. Alleen in het huisje van Joost werd nog een sigaar aangestoken voor zijn verjaardag voordat de lampen overal uitgingen.

De dagen die volgden zaten vol met skiën, boarden en natuurlijk een overvloed aan drank. Brak opstaan, de piste op, een lekkere cheeseburger in la Toussiere, terug naar Sorlin, de Yeti-bar in voor happy hour, eten, spelletje spelen en dan weer helemaal naar de Yeti. Een routine waar we nooit genoeg van kregen. De avonden in de Yeti waren altijd groot feest, bierpong, 600 (semi) gratis jägerbombs en ook het Nederlandse barpersoneel wist wel hoe het moest entertainen, toch Miranda? De dj draaide lekkere plaatjes en kon zelfs vuurspuwen (als je hem een jagerbomb aanbood). Voor de mannen onder ons was er altijd wat moois achter de bar te zien, in de verschijning van barmeisje Anne, terwijl de Qravel dames het op de dansvloer opzochten en daar flink regelden.

Het eten moesten we zelf regelen per huisje en dat was geen enkel probleem. Tenminste… niet voor huisje AOW en Thee. Die kwamen met de meest luxe broodjes op de piste aanzetten, aten kaasfondue en leefden in algehele luxe. Dit alles terwijl huisje Energie dacht zich in de zevende hemel te bevinden als ze een keertje warme ei als ontbijt hadden. Maar over het gezamenlijke uitje naar Le Barock was iedereen te spreken! Een heel menu voor een studententariefje? ‘vo! Even bijkomen van een week vol sporten en weinig slaap was wel nodig, want niet veel dagen later zouden wij weer naar Nederland terugkeren.

Toen de dag die we wisten dat zou komen dan eindelijk daar was, bleek het voor velen toch moeilijk om op tijd op te staan! Laat staan om nog een laatste keer de energie op te brengen en de piste op te gaan. Nuggets en jagerbombs bij de Yeti klonk toch iets te verleidelijk voor deze slappelingen. Tot iedereens verbazing kreeg de hele groep de hele borg terug en dit ondanks afgebroken brandmelders, kots in pannen (alhoewel ik hoop dat dit daarna goed opgeruimd is) en stoelen die total-loss waren. Met volle portemonnee, skileraar bruine koppies en een chronisch slaaptekort trokken wij weer de bus in terug naar Nederland.

Wij hopen dat jullie ondanks de ziektes, verplaatste vertrekdatum en het overvloed aan Denen toch een fantastische SQireis hadden! Wij als bestuur hadden dat zeker en genieten na van alle mooie plaatjes op Facebook en de huizencompetitie. Hopelijk tot volgend jaar, wat vast en zeker weer zo’n mooi avontuur gaat worden.

Op zaterdag 14 januari vond het jaarlijkse nieuwjaarstoernooi van de Acco plaats. Per fiets vertrok een groep Qravelaars naar Dekker Warmond waar er eerst ingespeeld kon worden. Hierna werden de teams bekendgemaakt en de verschillende onderdelen uitgelegd. Iedere ronde duurde een kwartier; uithoudingsvermogen, techniek, samenwerking en kennis werden getest. Hiervoor waren punten te verdienen. Na twee keer een uur verschillende onderdelen te hebben gedaan, vond als laatste het onderdeel 'rond de baan' plaats waar nog 5 bonuspunten waren te verdienen. Team 5 (Boudewijn, David, Miranda, Britt en Joyce) heeft met een groot puntenverschil het toernooi gewonnen en kreeg een verdiende appeltaart.
Hierna is nog een deel van de groep gezellig Italiaans gaan eten bij VIP. De echte feestgangers die overbleven zijn nog gaan dansen en zingen in Gebroeders de Nobel bij de Tante Joke Karaoke Band, dit geslaagde feestje ging tot in de vroege uurtjes door!
De Acco wil iedereen bedanken voor zijn aanwezigheid en kijkt terug op een hele geslaagde dag! Hopelijk zien we jullie allemaal bij onze volgende activiteit!

Op vrijdagavond 16 december vond in brasserie de Poort het jaarlijkse Qerstdiner plaats! De Poortwachterszaal was door de Acco leuk versierd waarna alle gasten in mooie galajurken en pakken verschenen. Na een gezellige borrel begon het luxe driegangendiner. Allemaal gezellige groepen hebben genoten van het eten en drinken, vooral het toetje beviel goed! Na het diner was het tijd voor de presentatie van de Almanakcommissie, waar hard om werd gelachen, en werden de teams bekendgemaakt (voorzien van charmante foto's). Hierna kon het feest beginnen!! Chille muziek, goeie dansjes, veel drankjes, heel veel gezelligheid en ook heel veel hele leuke (en weer charmante) foto's! De Acco wil iedereen bedanken voor deze geslaagde avond!

Dinsdag 6 december waren weer heel wat Qravelaars naar de Storm afgereisd om onder het genot van een drankje de verjaardag van de goedheiligman te vieren. Onder luid gezang werden de Sint en zijn knecht ontvangen, maar al snel doofde dit geluid. 'Zou ik volgens de Sint wel braaf zijn geweest dit jaar?', dachten de meesten. En man, wat had de Sint een hoop te bespreken.

Al snel kregen veel mensen het schaamrood op de wangen, want de Sint spaarde niemand en maakte er een ware roast van. Minderjarig drinkgedrag, incest, organisatorische blunders en vooral regelmomenten. Alles kwam voorbij. Zo heeft Rosalie als spijtbetuiging van het verkeerd benoemen van het bestuur de Sint zijn kruis moeten kussen, en deed Thomas een Tequila Suicide shot voor. Zelfs laatkomers die de dans probeerden te ontspringen werden aangesproken, want Valentijn wat is nou belangrijker, Slow of Qravel?

 De Sint hoopt dat jullie je zeker nog blijven misdragen, maar hij heeft een jaar in Spanje wel nodig om even bij te komen van al deze verhalen. Tot volgend jaar!

Veel liefs Sint en Piet

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel