• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

Hoi Qravelaars! Mijn naam is Elke Tiel. en ik ben de nieuwe tennistrainster van Qravel. Ik ben toen ik een jaar of 4 was begonnen met tennis, een hobby die vervolgens uitliep van een enorme verslaving tot aan werk toe. Ik trainde op mijn 5e jaar al rond de 7 keer per week, en dat werd steeds meer. Ik ben 3 x Nederlands Kampioen geworden en ik heb in het vrouwentennis nummer 888 van de WTA ranglijst gestaan. 

 
Op mijn 19e ben ik gestopt met mijn carrière, met name omdat ik het vele reizen niet leuk genoeg vond. Het lijkt een mooi begrip; 'reizen', maar het tennisleven is vooral veel hotelkamers en tennisbanen zien, en weinig van de landen zelf, alles draait ten slotte om de sport. 
Ik wist altijd al wel dat ik muzikaal was, zodoende kreeg ik op mijn 18e een platencontract aangeboden om een album te maken als zangeres. Die heb ik op mijn 19e met beide handen aangepakt, en zodoende zit ik nu vol in de muziek als artiest en singer-songwriter. 
 
Met tennislessen begon ik 2 jaar geleden om een centje bij te verdienen, en zo kwam ik erachter dat ik het superleuk vind om te doen. Ik ben heel blij dat ik bij Qravel aan mag sluiten als trainer. Ik mag onwijs blij zijn met de leuke en slimme spelers rondom de club en met mijn lieftallige collega Hugo. Ik ben ervan overtuigd hier een mooie tijd te beleven! 

Van 3 tot en met 9 april hebben wij het 34e levensjaar van onze mooie vereniging ingeluid tijdens de diesweek. Een week met elke dag een activiteit om te vieren dat wij de leukste studentensportvereniging zijn. Met het thema ‘play and rewind’ werd er er elke dag gekeken naar het verleden, maar ook vooruitgeblikt op de toekomst.

De week werd afgetrapt met een symposium in de veldkantine van het USC. Onder leiding van Jelle van Haaren hebben wij ons eerst verdiept in het individuele performance model en een teambuildingsopdracht gedaan genaamd “ZOOM”. Hierbij kreeg iedere deelnemer een afbeelding. Zonder dat je elkaars afbeelding kon zien, moest er een lopend verhaal van gemaakt worden. Er is gebleken dat Qravel gezamenlijk heel efficiënt en effectief te werk kan gaan. Binnen een mum van tijd hadden we de opdracht bijna foutloos afgerond. Bijna foutloos, omdat de twee Joosten ook in dit spel door elkaar werden gehaald en verkeerd om in de keten stonden. Na Jelle was het de beurt aan Eline Wierstra. Zij gaf ons verdieping in het verhaal van Jelle met tips en tricks over onder andere samenwerking en hoe je op het juiste spanningsniveau kan blijven. Hierna hebben er nog een aantal Qravelaars de geleerde technieken in de praktijk laten gelden door een potje vrij te tennissen tot in de late uurtjes.

https://gallery.mailchimp.com/790680b6a292e8ae8a56729a2/images/77ccf2d1-5a26-4c55-ae41-3640fc2c8f55.jpg

Op dinsdag waren er maar liefst twee activiteiten. Allereerst was er de captainsbijeenkomst die geleid werd door Joost Gille. Ieder competitieteam werd vertegenwoordigd door een captain of een afgevaardigde. Terwijl alle belangrijke zaken voor de competitie besproken werden, ging er maar één vraag door het hoofd van menig Qravelaar: “Zal ik dit voorjaar met mijn team het kampioenschap binnen halen?” C:\Users\Lauren Dikmans\Downloads\20170410_125024.jpg

Na de interessante bijeenkomst was het tijd om te ontspannen bij de jasje-dasjeborrel in de Storm. Niet alleen alle heren zagen er keurig uit, maar ook de dames hadden zich goed uitgesloofd en kwamen in rokjes en jurkjes op de borrel aan. Omringd door talloze foto’s uit de oude doos werd er gepraat, gelachen en vooral veel gedronken. Om de goedgekleedheid in de vereniging te houden werd op deze avond ook de nieuwe Qravelkleding uitgedeeld aan iedereen die had besteld. Na inleiding door onze raddraaikoning Thomas de Greeve probeerde menig Qravelaar het van het geluk te winnen. Jammer genoeg hadden ze met het draaien niet al te veel succes, maar gelukkig was het wel een zeer geslaagde avond.

Voor de woensdag had de OFQourse’cie een groot verjaardagsfeest voor de vereniging georganiseerd. COC de Kroon was volledig omgetoverd tot een saloon waar alle cowboys en indianen heengaan na een lange dag op de prairie om te ontspannen. Van Lucky Luke, cowboy Billy Boom tot opperhoofden, alles was aanwezig. In de saloon werden zaken niet uitgevochten met een shoot off of een slachtoffer aan de totenpaal hangen. Nee hier in Saloon de Kroon werden dit soort zaken opgelost door bodyshots. Op deze manier heeft Passing Shot zijn geliefde mascotte uiteindelijk terug weten te winnen. We hopen dat er deze keer iets beter op hem wordt gepast. Maar naast dat dit werd verzoend werd er ook een hoop gezoend en gefeest. We hopen dat iedereen zich ontzettend heeft vermaakt. Als je zelf niet zo veel herinneringen meer hebt van het feest dan zijn de herinneringen gelukkig vastgelegd door onze fantastische fotograaf Lindey van Weers. De foto’s zijn te vinden op de facebookpagina van het feest: https://www.facebook.com/pg/OFQourse/photos/?tab=album&album_id=624205327704036https://gallery.mailchimp.com/790680b6a292e8ae8a56729a2/images/837cffd0-5ef8-49b0-bd7a-3dd37fbad381.jpg

 

De volgende ochtend was duidelijk te merken dat het feest van de avond daarvoor geslaagd was. Menig Qravelaar lukte het namelijk niet meer om (op tijd) te komen bij het ontzettend lekker brak ontbijt bij B(r)ackwerk. Eén van de mensen die niet haar bed uit kon komen was onze eigen secretaris. Dit mocht de pret echter niet drukken en zo hebben wij allen ontzettend genoten van de verse jus, de croissant, het warme broodje met ei en bacon en een kopje thee of koffie, terwijl de roddels van de afgelopen avond werden doorgesproken. https://gallery.mailchimp.com/790680b6a292e8ae8a56729a2/images/92e9133b-5235-43ae-88f2-80536bf49dd9.jpg

Vrijdag was het opnieuw tijd voor een borrel. Dit maal de oud-besturenborrel. Vanuit heel het land kwamen de oud-bestuursleden naar de bovenzaal in de Einstein om daar te genieten van een hapje en een drankje. Buiten een grote opkomst van de enigszins jongere besturen, waren er ook bestuursleden uit de vroege jaren van de vereniging. Zo waren er bijvoorbeeld drie bestuursleden uit het jaar 1993-1994. Twee daarvan zijn ondertussen samen getrouwd en hebben drie prachtige volbloed Qravelbaby’s (die ondertussen al niet echt baby’s meer zijn). Wij hopen dat wij als bestuur over zoveel jaar nog net zo vaak contact te hebben met elkaar als sommige van deze oud-besturen. Wij willen iedereen bedanken voor het komen en het ophalen van herinneringen. Wij hopen jullie nog vaak terug te zien. C:\Users\Lauren Dikmans\Downloads\FB_IMG_1491823507243.jpg

Na een week vol activiteiten was het tijd om tennissen. De spelers van de voorjaarscompetitie hadden geen betere voorbereiding kunnen treffen. Na het sportpsychologie symposium en de captainsbijeenkomst deze week, kon het bijna niet meer misgaan tijdens de ontzettend zonnige competitie in het weekend.

Op de zaterdag hebben echter 9 teams verloren, 1 gelijk gespeeld en 2 teams gewonnen met een totaal van 20 gewonnen wedstrijden voor en 49 verloren wedstrijden tegen. Een winstpercentage van 28.99%. Op de zondag was er iets meer succes. Hier hebben 2 teams verloren, 2 gelijk gespeeld en 7 teams gewonnen met een totaal van 48 gewonnen wedstrijden voor en 26 verloren wedstrijden tegen. Een winstpercentage van 64.86%. Dit geeft onze mooie vereniging voor dit weekend een totale score van 68 gewonnen wedstrijden en 75 verloren wedstrijden. Een winstpercentage van 47.55%. We hopen dat dit bij de zaterdagteams vooral kwam door de vermoeidheid van een week vol met feestjes en verwachten dat jullie snoeihard terugkomen de komende weekenden. Op zondag is de eerste competitiedag afgesloten met een heerlijke spontane barbecue, waar niet alleen het vlees op de barbecue bakte, maar ook de huidjes van onze sterspelers in de heerlijke, ondergaande lentezon.

C:\Users\Lauren Dikmans\Downloads\20170410_133304.jpgIedereen hartelijk bedankt voor een geweldige week!

Lust is 1 april en dus vonden er op vrijdagavond 31 maart al de eerste zoektochten naar onbekende dubbelpartners in Tilburg plaats. Nadat de eerste wedstrijden gespeeld waren, belandden onze Qravelaars geheel binnen het thema in black&white with a touch of red in Las Vegas. Om 22:30 ging er een fust uit en daar waren naast de spelers ook voldoende feestgangers getuige van. Grote drukte dus! Niet alleen de vrijdagavond was mooi, ook zaterdag was het één groot feest tijdens het zingen van cantusliedjes onder leiding van live band T.C.B. Bracchus. Onder het genot van diverse biertjes kon iedereen meteen ook een beetje opdrogen, want zaterdagmiddag vielen er helaas diverse wedstrijden in het water. Gelukkig was het weer de rest van het weekend prachtig en iedereen straalde als zonneschijn door alle gezelligheid. Qua tennis had Stan van Gessel in ieder geval de meeste reden om te stralen. Misschien kwam het omdat de rest van het Leidse tennisvolk té goed zijn best had gedaan in de avonduren, in ieder geval was Stan de enige die met winst wist te vertrekken van alweer het tweede schittermagische open toernooi van 2017.

Vrijdag 10 maart vertrok Qarel samen met maar liefst 40 Qravelaars richting de Woelige Nest in Hulshorst. Terwijl iedereen rustig zijn spullen een plekje gaf en de prachtige locatie in zich opnam, stond een aantal mensen al druk te kokkerellen. Op het menu stond pasta met kilo’s kaas. Terwijl het strijdtoneel van de beerolympics gereed werd gemaakt druppelden de laatste weekendgenieters binnen. De eerste activiteit kon beginnen! Niemand werd gespaard: balletjes werden weggeslagen bij beerpong (Livia), pitchers werden leeggegooid bij het waterdragen (Valentijn) en er werd gegooid met natte theedoeken, maar er werd voornamelijk rijkelijk gedronken.
Na de prijsuitreiking dook iedereen zijn tassen in. Mensen werden geschminkt, de joggingbroeken werden aangedaan en hoofden werden nog net niet kaalgeschoren. De Qravelhooligans waren klaar om te stampen, en stampen deden ze tot in de vroegste uurtjes op de mooiste en foutste deuntjes bij “hardcore hooligans: het foute feestje”.

De volgende ochtend was voor velen zwaar. De nacht had zijn tol geëist en menigeen heeft tijd besteed boven de wc, terwijl een aantal strijders de bende opruimde en iedereen voorzag van een heerlijk ontbijtje. Er was echter niet veel tijd om uit te brakken, want TV Hulshorst moest onveilig gemaakt worden. De nog draaiende hoofdjes kregen het zwaar te voorduren tijdens de warming-up van de sportieve oma’s Marlies en Rosalie. Al snel verdween de brakheid en begon het zonnetje heerlijk te schijnen. Er werd getennist in het tiebreak toernooi, waar goede spelers met iets minder goede spelers tegen elkaar de strijd aan gingen. Er werd hard gestreden maar er kon maar één team het beste (Marnix en Nicole) en één team het slechtste (Valentijn en Tom) zijn.

Na het tennissen was het tijd om rustig te douchen, 30 seconds te spelen en te voetballen voordat er een vette hap genuttigd werd. Voordat het tijd was voor het Freek Vonk feest, was het eerst tijd om zelf op expeditie te gaan. Vier groepen werden zonder telefoons ver buiten de bewoonde wereld afgezet in het bos. Hun doel was zo snel mogelijk het basiskamp terug te vinden, de meegekregen krat bier en fles wijn leeg te drinken, een leuk Qravellied bedenken en hopelijk het tegenkomen van wilde dieren te bewaren voor op het feest achteraf. Groepje 1, bestaande uit Anna, Boukje, Sebastiaan, Mohammed, Annette, Luuk en Lauren was veruit het snelste terug en had vervolgens nog tijd om de gehele finale van Expeditie Robinson te kijken terwijl de rest binnen kwam druppelen. Daarnaast hadden ze ook nog eens het leukste Qravellied hebben gemaakt (de tekst om thuis te oefenen staat hier beneden). Een speciale vermelding moet er echter ook zijn voor het groepje dat een taxi moest nemen om thuis te komen en de groep die de volledige route, soms de verkeerde kant op, door het bos heeft weten af te leggen. Daarna kwam onze eigen Freek Vonk (Olchert) ter plaatse om vanuit zijn safariwagen (winkelwagentje) alle Qravelbeesten los te zien gaan. Van tijgerprintshirtjes tot volledige onesies, Freek kwam alles tegen.

Na het feest doken alle dieren in een diepe winterslaap om de volgende ochtend na een ontbijtje en het nodige schoonmaakwerk zich weer richting huis te begeven. Iedereen bedankt voor een zeer geslaagd weekend en in het bijzonder de Qampco bestaande uit: Erik, Marc, Marlies, Rosalie en de leden van het bestuur voor hun hulp.

Het was zo’n mooi en druk weekend dat we bijna zouden vergeten dat Joost en Marc te laf zijn geweest om hun weddenschappen met Luuk aan te gaan. Laten we maar zeggen dat we het adten van een pitcher en het adtje kratje nog van jullie te goed houden.


Qravellied (op de melodie van ‘Joost is anders geaard’):
Qravel is altijd present!
Qravel is altijd present!
Spelen we hard stroomt ‘t bier uit de tap,
want Qravel is altijd present!
Toen we lid werden kwam het echte werk.
We speelden op de baan, maar waren beter met sterk.
Van Leiden tot Nimma, van Roffa tot Delft, wint Leiden altijd de derde helft.
Want Qravel is altijd present!
Qravel is altijd present!
Spelen we hard stroomt ’t bier uit de tap,
want Qravel is altijd present!

Vrijdag 10 februari togen 33 Qravelaars vol goede moed richting het verre Nijmegen om een weekendje te tennissen, en vooral te feesten. Geconcludeerd kan worden dat deze missie slechts ten dele geslaagd is. Vrijdagavond werd er nog gespeeld op de bevroren kunstgrasbanen van het Radboud Universitair Sportcentrum, maar de volgende ochtend lag er een dik pak sneeuw op de banen dat tennissen de rest van het weekend onmogelijk maakte. Dan maar over op plan B: feesten! Vrijdagavond werd een originele Beerolympics (allerlei soorten drankspelletjes) georganiseerd waar Qravel met 3 teams vertegenwoordigd was. De resultaten waren niet om over naar huis te schrijven, maar de biertjes gingen er goed in. Vervolgens kon het feest worden vervolgd in het studentencafé waar het eerste uur “2 halen, 1 betalen” gold. Onze Commissaris Extern Lauren dacht dat dit de hele avond gold en heeft dus constant dubbel besteld. Eén echte bikkel! De volgende dag stond er een alternatief programma op ons te wachten: bowling! De Qravelaars hebben aangetoond ook goed overweg te kunnen met ballen van een groter formaat dan de tennisbal. ’s Avonds stond de beruchte SET-cantus op het programma. De verwachtingen waren hooggespannen, en deze zijn ook absoluut niet teleurgesteld. Als grootste externe vereniging hadden we een prominente plek in het midden bemachtigd en waren we niet te missen. De keeltjes hadden het zwaar, er werd flink gezongen, maar gelukkig konden de keeltjes ook gesmeerd worden met de nodige goudgele rakkers. Het hoogtepunt van de cantus ontstond nadat de Senior zijn zelfbeheersing verloor en een biertje richting de blauw-gele hooligans gooide. Dat heeft hij geweten, kannen en bekers bier vlogen door de lucht. Na de cantus kon het feest worden vervolgd in de binnenstad waar een speciale vermelding voor Miranda op zijn plaats is: zij stond als laatste Qravel-strijder nog op haar voeten. Hulde! De volgende dag trok de Qravelkaravaan weer huiswaarts. Sommigen helemaal niet getennist, sommigen toch nog drie wedstrijden. Maar, er is gefeest als nooit tevoren! N.S.L.T.C. Slow en haar SET-commissie bedankt voor de organisatie. Op naar het volgende externe toernooi: LUST in Tilburg. 31 maart tot 2 april, zet ‘m alvast in je agenda!

 

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel