• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

Een lang weekend in Eindhoven

Het is inmiddels bijna twee weken geleden, maar een kort verslagje over het Fellenoord Open Toernooi kan natuurlijk niet ontbreken. Van 12 tot 16 juli is een groep van meer dan 20 Qravelaars richting het zuiden getrokken om daar te strijden op de beruchte kunstgrasbanen van onze zustervereniging E.S.T. Fellenoord uit Eindhoven. Hier is genoten van een legendarische cantus op woensdagavond en de leukste kroegentocht van Nederland op donderdagavond. Vrijdagochtend werden drie mannelijke Qravelaars (niet nader bij naam te noemen) wakker in de veronderstelling dat zij de kroegentocht hadden “uitgespeeld”. Erg stoer, waarvoor hulde! Echter bleek dat de kroegentocht nog niet ten einde was en dat iedereen gewoon naar de volgende kroeg was. Helaas mannen, volgende keer beter. Verder staat Fellenoord Open natuurlijk voor: lekker kamperen in een veel te klein tentje, ontzettend matig slapen op een lek matje, een tot in den puntjes geregelde barbecue op vrijdagavond en natúúrlijk de vele flessen Smirnoff Ice die genuttigd zijn. En oja, er werd ook nog getennist. Het kunstgras bleek de Qravelaars niet goedgezind en voor het finaleweekend goed en wel was begonnen was iedereen al verslagen. Toch hebben twee dameskoppels de eerste prijs weten te bemachtigen: Joséphine van Rooijen en Britt Straat wonnen de DD8 en Julianne de Ruiter en Janette Palthe hebben de DD5 gewonnen. Gefeliciteerd dames, jullie hebben de blauwgele eer hoog gehouden! E.S.T. Fellenoord en de Fellenoord Open-commissie, hartstikke bedankt voor het geweldige toernooi. Volgende stop: ons eigen Open Toernooi!

Dinsdag 4 juli vond de jaarljkse bootborrel plaats waarbij geheel volgens traditie het kandidaatsbestuur zich bekend heeft gemaakt door de singel in te springen.

 Met trots stellen wij aan u voor:

Voorzitter: Dion van der Made
Secretaris: Brechtje Heusschen
Penningmeester: Anna Abeln
Commissaris Technische Zaken: Marnix Uyterlinde
Commissaris In- en Externe Zaken: Britt Straat

 

De clubkampioenschappen waren dit jaar weer een groot succes. Met de vele aanmeldingen waren er genoeg wedstrijden om van te genieten. De activiteiten zijn allemaal druk bezocht en er werd fanatiek gestreden om de winst. Zo werd tijdens de pubquiz alle kennis over de 90's gedeeld en is er tijdens de karaoke hard meegezongen met de grootste 90's hits. Met heerlijk eten van AK AL, Eazie, VIP en Domino's werden de maagjes gedurende de week gevuld, wat allemaal weer verbrand werd bij het dansen op de feesten! Zaterdagavond tijdens de competitie BBQ werden alle winnende teams gehuldigd en daarnaast werden er ook voor het eerst een speler, speelster, loser en sjaars van het jaar verkozen. Bij de loterij en baanveiling ging het er vervolgens hard aan toe met het bieden en er zijn mooie prijzen gewonnen. Zondag zijn er nog een aantal spannende finales gespeeld, waarna vervolgens de clubwinnaars zijn gehuldigd en een mooie medaille voor de verzameling erbij hebben gekregen. Een speciale felicitatie voor de clubkampioenen Marc Geerdes en Miranda de Regt. Als winnaars van de hoogste singlecategorieën zullen zij vereeuwigd worden op het gloednieuwe clubkampioenschappenbord. Kortom: het was weer een fantastische week om nooit meer te vergeten!

Op dinsdag 30 mei werden wij als bestuur weer uitgenodigd om van een heerlijk diner te gaan genieten bij een van de commissies, deze keer de Clubkampioenschappencommissie. Nou ja ik zeg wel bij de commissie, maar in dit geval is het met de commissie. De locatie was namelijk bij Lauren thuis. De maaltijd hadden ze gelukkig wel (gedeeltelijk) zelf gemaakt. Er was gekozen voor een pastasalade, omdat Michelle het makkelijk vond dat ze het thuis konden maken en dan meenemen. Maar dat is niet gelukt, aangezien ze het alsnog bij Lauren in de keuken stonden te maken.

Typerend voor deze commissie is dat het allemaal vrouwen zijn en één man. Max vindt het aan de ene kant wel leuk, maar hij durft de rest ook niet echt tegen te spreken. De rest van de meiden noemt hem een leider. Wanneer ze leuke dingen bedenken moeten ze altijd vragen: Max, hebben we daar geld voor? Tot nu toe zegt hij best wel vaak ja. Ze zijn in eigen woorden ‘rijke bitches’. De meeste leden hebben deze commissie al in actie gezien. Zij zijn namelijk regelmatig aanwezig op het USC, waar ze, als ze eindelijk een vergadering hebben weten te plannen, kort en effectief vergaderen en filmpjes opnemen tijdens competitiedagen. Heb je het filmpje, waarover de commissie zegt hoe gekker hoe beter, nog niet gezien? Dan kan dat hier: https://www.youtube.com/watch?v=eaJlle1xerQ&app=desktop

Het fantastische thema ‘back to the 90s’ kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Drie vergaderingen heeft de commissie er over gedaan, omdat Naomi en Marlieke steeds zeiden: “Nee, dat was zoveel jaar geleden ook.” Toch handig die oudjes in de commissie. Waarom uiteindelijk dit thema? Vanwege alle leuke activiteiten die ze erbij hebben bedacht. Hou de Facebookpagina goed in de gaten voor meer informatie over de activiteiten.

Laten we ons nu gaan verdiepen in de leden uit deze commissie. Jammer genoeg konden voorzitster Naomi en VTL Melissa er niet bij zijn, maar natuurlijk kun je ze op de club aanspreken om alsnog antwoord te krijgen op al je vragen.

Max (Penningmeester)

Tennisniveau een steady 9/9, drankniveau 4. Zijn lievelingsdrankje is een koude Hertog Jan en favoriete Pokémon is Charizard. Van de nineties vond hij vooral de muziek erg lekker, voornamelijk Pearl Jam en de Spice Girls (letterlijk lekker). Het leukste wat hij heeft meegemaakt bij Qravel tot nu toe is SET, het externe toernooi in Nijmegen. De CK voor hem is geslaagd als het lekker weer is. Ondanks zijn coschappen wilt hij volgend jaar erg actief blijven en wat hij je graag mee wilt geven als teengirlquote: Het is pas crisis als het bier op is.

Michelle (Secretaris)

Tennisniveau een 9/9, drankniveau 6. Michelles lievelingsdrankje is een goede rode wijn of koffie, en haar favoriete Pokémon is Vulpix. De nineties staan voor haar voor Didl. Net als Joost had zij plakboeken vol met de populaire Didl-plaatjes. Qravelhoogtepunt van dit jaar was voor haar in eerste instantie SET ondanks de sneeuw, maar toen bedacht ze dat ze een keer een borrel van begin tot eind had uitgespeeld. Ze weet echter niet meer met wie en hoe laat het was. De CK is voor haar geslaagd als iedereen een leuke week heeft gehad en het goed weer is geweest. Bij Qravel zou ze graag gewoon actief willen blijven. En haar teengirlquote: Het beste sieraad is confidence ofzo. Ze weet niet meer hoe hij gaat, maar het stond vroeger op haar agenda.

Nicole (Promo)

Tennisniveau een 8/8, drankniveau 5. Nicoles lievelingsdrankje is rosébier terwijl haar favoriete Pokémon Squirtle (in eigen woorden Squirter) is. Van de nineties vond zij de hoelahoep het leukst. Het leukste wat zij heeft meegemaakt bij Qravel tot nu toe is het winnen van het tennistoernooi tijdens het Qravelweekend met Marnix. De CK is voor haar geslaagd als iedereen op de BBQ is. Bij Qravel zou ze graag nog de OTcie willen winnen/regelen. En haar teengirlquotes: Every blondie needs a brownie, en alcohol lost geen problemen op, maar dat doet melk ook niet.

Marlieke (Activiteiten)

Tennisniveau een 8/6, drankniveau zegt ze niet te hebben want ze drinkt niet en lievelingsdrankje is een speciaalbiertje (maar ze drinkt niet). Ze had niks met Pokémon, dus ondanks dat ze de oudste van de commissie is, is eigenlijk niet veel blijven hangen van de nineties. Van dit decennium vond zij haar geboorte dan ook het leukst. Beslissen wat het leukste is wat zij ooit bij Qravel heeft meegemaakt is voor Marlieke erg lastig als oud-voorzitter, maar uiteindelijk koos ze toch vastberaden voor de Wimbledonreis tijdens het lustrum. De CK is voor haar geslaagd als ze aan het einde nog leeft. Wat ze bij Qravel nog zou willen bereiken is de nieuwe Tiemen worden. En haar teengirlquote om mee af te sluiten: If my friends were to jump off a bridge I wouldn’t jump with them, I’d be at the bottom to catch them. Is dat niet prachtig?

Erica (Activiteiten)

Erica heeft een tennisniveau van 8/7, drankniveau 6, haar lievelingsdrankje is rum met warme chocolademelk en haar favoriete Pokémon is Mew. Erica is een groot fan van The Fresh Prince of Bell Air uit de nineties. Het grootste hoogtepunt van dit jaar was voor haar het afgelopen OFQourse feest en de CK van vorig jaar. De CK is voor haar geslaagd als alle activiteiten daadwerkelijk bezocht worden met meer dan 15 mensen. Dat moet lukken toch! Bij Qravel zou ze graag nog de OFQourse’cie en de OTcie doen. En haar teengirlquote: Our arms start from the back because they were once wings.

 Julianne (VTL)

Tennisniveau een 6/5, drankniveau heeft ze niet want ze drinkt niet, haar lievelingsdrankje is koffie en haar favoriete Pokémon is Mudkip. Julianne kan zich niks herinneren van de nineties (dat belooft wat), maar ze was wel erg fan van Pokémon. Het grootste hoogtepunt bij Qravel was voor haar een uit de hand gelopen competitiedag die eindigde met een groepje bij Marc thuis. De CK is voor haar geslaagd als iedereen er helemaal uitgeput uitkomt. Wat ze nog bij Qravel zou willen doen weet ze nog niet. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. En jammer genoeg heeft zij geen teengril quote, want ze voelt zich daar te mannelijk voor. Gelukkig is daar onze Joost die een portemonnee heeft gekocht met daarop: ‘live cannot be perfect, but your outfit can’.

Het eten was ontzettend gezellig en dat zal de CK ook zeker worden! Houd alle uitslagen in de gaten via https://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=5C309B09-66A9-4EE0-B783-57B79128E1E5

Op 17 mei was het voor het bestuur weer tijd om te gaan genieten van de kookkunsten van een commissie. Deze keer de Almanakcommissie bestaande uit de aanwezige: Sebastiaan, Janette, Sophie, Brechtje, Manouk, Valentijn, Thomas, Lindey en Boukje.  In de knusse fusie van Sophie  mochten wij allemaal genieten van een heerlijke pasta; vlinderpasta, want Janette heeft graag vlinders in haar buik. Waarop Thomas gelijk meldt dat hij vlinders in z’n buik krijgt van Janette en van Manouk. Het  werd dus al snel duidelijk dat het geen rustig etentje zou worden. Zoals de aanwezige commissieleden de commissie zelf omschrijven: een goedgeorganiseerde chaos. Degene die het hardst schreeuwt krijgt de meeste aandacht. Er is geen touw aan vast te knopen, en dan heb je ook nog de taalbarrières die moeten worden doorbroken bij Brechtje en Manouk. Hier tussenin zit dan een licht-paniekerige Boukje. Er volgt een hevige imitatie van ieder commissielid, terwijl het bestuur toekijkt en zich afvraagt waar het nu weer is beland.

Vroeger had deze enigszins rumoerige commissie twee groepsapps: één voor de belangrijke dingen en één voor alle onzin die werd verteld. Deze onbelangrijke groepsapp is vervangen voor een snapchat, waar een ontelbare hoeveelheid berichten in wordt gestuurd. Eigenlijk hoef je nieteens naar de snaps te kijken, want iedereen stuurt toch altijd hetzelfde. Zo stuurt Boukje bijvoorbeeld reacties op andere snaps waarop ze erg serieus kijkt, Manouk snapt graag naakte kleine kinderen tijdens oppassen (wel gecensureerd), Lindey en Sebastiaan doen altijd zielig over stage, werk of hardlopen, Thomas laat altijd weten wat hij kijkt op tv, Valentijn laat stuurt alleen wat als hij gaat tennissen en Janette stuurt altijd dingen met haar vinger voor de lens. Je denkt nu vast, als deze mensen hun leven al zo goed in beeld vast weten te leggen, dan wordt de almanak vast een pareltje!

Dat deze commissie hecht is, daar is geen twijfel over mogelijk. Zo hebben in deze commissie al twee koppels geregeld. Probeer er zelf maar eens achter te komen wie. Nadat er een duidelijke impressie is van de commissie als geheel, werd het tijd om in te zoomen op ieder lid apart:

Brechtje (lid redactie): Tennisniveau 7, maar speelt als een 6. Drankniveau 8. Ze studeert Fiscaal recht. Favoriet computerspel is de Sims. Ze weet niet wie het lekkerste commissielid is, maar zou graag nog een keer met Boukje regelen. Ze zit nog maar kort bij Qravel en zou daarom nog alles willen doen. Het gekste wat ze ooit heeft gedaan is dat ze een maand dakloos was in Leiden. Ze trok rond met haar koffertje en sliep elke keer ergens anders.

Thomas (lid redactie): Tennisniveau 6. Drankniveau hij begint als een 1, maar eindigt als 9 in de goot. Heeft zojuist zijn scriptie ingeleverd van zijn studie Geschiedenis. Zijn favoriete computerspel is Football Manager. Het lekkerste commissielid is Valentijn als vrouw of Janette als man via de FaceApp. Zijn Qraveltijd wil hij nu goed afbouwen en dan ook maar een wedstrijd gaan winnen.  Wanneer Thomas moet vertellen wat het gekste is wat hij ooit heeft gedaan komt er maar geen einde aan. Moet hij kiezen tussen zijn alcoholvrije maand, anderhalf uur in Rotterdam wandelen denkende in Den Haag te zijn, en de keer dat hij in slaap was gevallen in de trein en wakker werd op een rangeerterrein. 

Sebastiaan (secretaris): Tennisniveau 8 (maar wel al 0,4 omlaag gegaan) en drankniveau 4. Hij studeert Biomedische wetenschappen. Favoriete spel is GTA5 op de playstation. Het lekkerste commissielid is volgens hem Sophie. Bij Qravel zou hij nog graag het OT willen winnen, hiervoor zelfs minder hard gaan op de cantus de dag ervoor. Het raarste wat hij ooit heeft gedaan is mensen proberen dronken te voeren met een fles wodka en er vervolgens zelf aan onderdoor gaan.

Valentijn (penningmeester): Tennisniveau 3/4 maar volgend jaar 2/2. Drankniveau 2 en claimt dat hij nooit lam is geweest bij Qravel. Studeert Geneeskunde, en zijn favoriete spel is Assassin’s Creed. Het lekkerste commissielid is voor hem Brechtje met een knot. Hij wil graag dat Qravel als hooligans een icoon wordt binnen de studententenniswereld en clubkampioen worden met Machiel. Het gekste wat hij ooit heeft gedaan is met voorbedachte rade een ballon van een 10 jarig meisje lekprikken met zijn sleutel en poep opvangen van Klaas Peterse midden in een slaapzaal tijdens een extern toernooi.*

Sophie (hoofdredactrice): Tennisniveau 7, speelt als 6 en drankniveau 5. Ze studeert Taalwetenschappen. Sophie zit vaak aan haar mobiel gekluisterd om het spel Ballz te spelen. Het lekkerste commissielid is volgens haar Thomas als vrouw, omdat hij dan op haar lijkt. Bij Qravel wil ze nog graag een jaar geen commissie doen. Een paar gekke dingen die ze heeft gedaan zijn haar vinger in de keel van Thomas steken waarna hij in haar vinger beet, in haar ondergoed in de gracht zwemmen en zittend door de macdrive, terwijl ze zich voordeed als een auto.

Manouk (lid redactie): Tennisniveau 7/5, maar volgend jaar 7/4. Drankniveau 5. Ze studeert Sociaal Pedagogische Hulpverlening en haar favoriete spel is Mario kart op de Nintendo Game Cube. Het knapste commissielid is Valentijn als vrouw, maar ook zij wil nog graag met Boukje regelen. Bij Qravel zouden de Sjaarscie en de CK haar leuk lijken en het raarste wat zij ooit heeft gedaan is uit een rijdende auto vallen.

Janette (lid editing): Tennisniveau 5 en drankniveau 9. Ze studeert geneeskunde. Haar favoriete spel is Farm Heroes, ze is nu bij level 647. Het lekkerste commissielid vindt ze Thomas. Terwijl ze dit zegt, trekt Thomas, uit het niets, misschien om het te vieren, zijn eerste rietadt ooit. Bij Qravel zou Janette graag nog de CK willen winnen en het raarste wat ze ooit heeft gedaan was dat toen ze haar vliegtuig miste ze zich bij Qravel heeft lam gezopen. Eenmaal thuis werd ze wakker toen er op haar raam werd geklopt door een naakte huisgenoot die uit zijn raam was gevallen en door haar kamer weer naar binnen probeerde te komen.

Het was een indrukwekkende en gezellige avond waar veel unieke dinge zijn verteld. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze commissie een fantastische almanak gaat maken van dit prachtige jaar. Heb je hem nog niet besteld doe dat dan snel!

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdPZnuMH-blJADi0x…/viewform

*wegens privacy redenen zijn de namen in dit verhaal gefingeerd.

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel