• 12694763_732326303534908_1684757683323509074_o
 • CK3
 • DSCN0635
 • aDSC01833
 • blacklight
 • ejw2018
 • lars_stannoe
 • nieuwjaarstoernooi_2019
 • nsk_2019
 • qerstdiner
 • set
 • sqireis_2020

Er vindt onderhoud aan de website plaats. Hierdoor kunnen functies niet, of minder goed beschikbaar zijn. Als je vragen hebt of problemen ondervindt, stuur dan een mail naar het bestuur. Excuses voor het ongemak.

Op 15 februari zijn wij met een hele grote groep Qravelaars afgereisd naar Ahoy Rotterdam om naar legendarische wedstrijden te kijken. Velen kwamen naar het stadion voor maar 1 man: ROGER FEDERER! De wedstrijd die deze avond werd gespeeld was beslissend of Roger Federer opnieuw de #1 van de wereld werd. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben wij gezien hoe hij opnieuw zijn koppositie op de wereldranglijst heeft veroverd! Na de wedstrijden is er tot in de vroege uurtjes doorgefeest in de stad bij een feest georganiseerd door onze lieve zustervereniging Passing Shot!

Je loopt in een donkere tunnel, je maakt een busreis inclusief Bingo en dan kun je eindelijk met 28 andere Qravelaars van de sneeuw gaan genieten. Het was een fantastische Sqireis! De Sqireis begon onstuimig, niet alleen omdat iedereen met veel te weinig slaap de koffers naar boven moest slepen, maar ook omdat het de eerste twee dagen erg hard waaide. Dat mocht de sneeuwpret niet drukken! De Qravelaars vermaakten zich prima op de twee pistes die open waren en de beginners deden hun uiterste best om zich staande te houden tijdens de les. De après-ski vond de eerste dag plaats in ‘the Village’, waar de Qravelaars nog vaak terugkeerden om spelletjes zoals PING, PANG, PONG en Lepelen te spelen.

Door een onduidelijke bed-indeling werd huisje Sauzers omgedoopt tot huisje Temptation Island en werd er 's ochtends naast shotjes sterk gedronken, spaghetti Carbonara gegeten in huisje Culinair/Sterk. De mannelijke Sjaarzen uit huisje Corleone namen maandag enthousiast deel aan de Qroegentocht, terwijl huisje AOW een onvergetelijke karaoke-avond had onder het genot van shotjes Goldstrike. Gelukkig werden er ook spelletjes gespeeld en theetjes gedronken in huisje Thee 2.0. Bovendien werd er fanatiek geskied en gesnowboard tot in Frankrijk. Op donderdagavond zijn we in dorpje Saux d’Oulx bij een Mexicaans restaurant uiteten gegaan. Helaas werd dat door sommigen niet helemaal als “lekker” eten omgeschreven in tegenstelling tot de heerlijke pizza’s en hamburgers op de berg.  

Op vrijdag trok een grote groep Qravelaars de stoute schoenen en verruilde de moeilijk zittende skischoenen voor snowboardschoenen. Onder leiding van de snowboardleraren Valentijn, Meyke en Thijs trotseerde een grote groep de babypiste en niet veel later ook de blauwe piste. Het enige nadeel hiervan was dat door het vele vallen hun ledematen dezelfde kleur kregen als deze piste. Nadat de borrelclub voor de laatste keer geborreld had op de piste, was het tijd voor de laatste afdaling en aansluitend om naar huis te gaan.

Of je nou onverwacht op Temptation Island was beland, de buschauffeur wel heel vrij en gezellig vond, je een beetje ziek of gewond terug in Leiden bent aangekomen, wij hopen dat jullie hoe dan ook nog lang met een goed gevoel op deze week zullen terugkijken. Wij als bestuur hebben in ieder geval heel erg genoten en we hopen iedereen volgend jaar terug te zien op Sqireis. Op naar het volgende avontuur!

 sqireis2018

Deze week zal de buitengevel van het LCP gebouw (het lage gebouw aan de overkant van de sloot achter de banen) worden gesaneerd van asbest. Hiervoor wordt de weg langs de vlaggenmasten vanaf vandaag, woensdag 11 oktober, afgezet. De hekken die nu langs het gebouw staan, zullen worden verplaatst, waardoor er niemand overheen kan. Je kan er dus niet lopen en ook niet fietsen naar de sportvelden via deze ingang. Toegang is uitsluitend mogelijk via de ingang aan de kant van Astellas. De werkzaamheden duren in principe tot en met 30 november.

Dinsdag 12 september vond de Wissel- ALV plaats in de Vergulde Kruik te Leiden. Hierbij kondigen wij aan dat Qravel officieel een nieuw bestuur kent! Het 34e bestuur bestaat uit:

Voorzitter: Dion van der Made
Secretaris: Brechtje Heusschen
Penningmeester: Anna Abeln
Commissaris Technische zaken: Marnix Uyterlinde
Commissaris Interne en Externe Zaken: Britt Straat

Hierbij willen wij het 33e bestuur bedanken voor hun onuitputtelijke inzet en enthousiasme. Jullie hebben samen Qravel als vereniging naar een hoger niveau getild!

Hiernaast is er deze dag tijdens de Wissel-ALV een brief ontvangen van Erik Hutten en Ruben Tijs met het verzoek om een Qravelaar uit te roepen tot Lid van Verdienste. We hebben het natuurlijk over onze topper Dirk Vliegenthart! Namens alle (oud) Qravelaars willen wij jou bedanken voor je enorme inzet en passie voor Qravel sinds 2009 (!). Van harte gefeliciteerd Dirk!

Een dag voordat het Open Toernooi 2017 begon hadden wij het genoegen om met de commissie te mogen eten. Sommige van hen aten helaas niet mee, nog steeds brak van de avond ervoor, toen ze met de hele commissie bier gingen proeven en daarna uitgingen. De grappen over hoe slecht Josephine die beruchte nacht de drank kon binnenhouden werden dan ook veelvoudig gemaakt gedurende het eten, door voornamelijk de heren van de commissie. 
Deze mannen zijn in de minderheid binnen de commissie, maar volgens de dames kunnen Joost en Dion allebei een prijs voor ijdelheid krijgen. Natuurlijk toonde die ijdelheid zich ook goed tijdens het eten, na het bekritiseren van Joost z'n nette schoenen (die de gemiddelde student alleen zou dragen naar een gala) kreeg Dion de opmerking terug: "Ja hallo, dit zijn mijn werkschoenen!". Tom valt hier een beetje buiten de boot, de zelfverklaarde hipster van de groep staat in zijn vrije tijd het liefste met een jointje in z'n mond naast de foodtruck. De dames van de commissie merken nog op dat hij ook graag zijn vriendin doet in z'n vrije tijd. Wat ons aan het denken zet... Vrijwel alle commissieleden hebben een relatie: Tom, Anna, Roos, Stella, Dion en Remi hebben allemaal het vrijgezellenbestaan ingeruild voor een rela. 

Onder het genot van een frietje (de OTcie kookt namelijk bijna nooit zelf) bespraken we deze koppels. Rosalie, die al het langste met dezelfde jongen regelt regelde ook het meeste voor de OT, en dan hebben we het over puur professioneel regelen natuurlijk. Remi vertrok voor haar grote Spaanse Don Juan rustig een half jaar naar Duitsland, wat Josephine de hoofd-VTL maakte. Niet echt handig als die hoofd-VTL haar mobiel een dag voor het OT kwijtraakt in een dronken bui natuurlijk, maar dat terzijde. Tijd voor bijkomen had Josephine niet, want Dion had een flesje Ice verstopt op de wc. Deze Ice werd echter zo langzaam leeggetrokken dat zelfs Lorna nog op tijd was om het leeggedronken te zien worden. Over late Lorna had de commissie ook nog wat te zeggen, ze ziet er misschien wel klein en schattig uit, maar als je haar boos maakt gaat ze al snel over op blaffen en bijten. Een echte chihuahua dus. 
Over het algemeen maakt de OTcie een enthousiaste, licht gespannen indruk op ons. Maar hoe kan dat ook anders als je het grootste Open Toernooi tot nu toe organiseert. Achteraf kunnen we zeggen dat het een enorm geslaagde week was en we bedanken jullie dan ook voor een week hard werken, weinig slapen en het iedereen ontzettend naar zijn zin maken!

sponsorkliks

Café Lemmy's

Eazie

Logo dominos

Afbeeldingsresultaat voor woo ping

logo zorgtalent

© 2021 S.T.V. Qravel